Romania: Dorfer

Înapoi printre brasseurii naţionali… ceva nou şi nu prea, sortimentul Dorfer nici nu ştiu cum s-ar încadra: o replică mai ieftină pentru Albacher (de la acelaşi producător) sau un sortiment de sine stătător. E bine că se brasează independent şi pe la noi însă destul de răzleţ şi cam neserios. Ce mai cunoaştem despre Lancrăm este că de acolo provenea celebrul filosof şi poet Lucian Blaga şi mai nou vine tare Fabrica Sebeş a SC Romacqua Group SA. Bun… nu mă întrebaţi cum se poate ajunge de la un extract primar de 9,6% la un ABV de 4,9% că nu prea aş şti să răspund. Prezentare încărcată, deşi destul de reuşită ca design, cu numele mărcii scris mare cu litere gotice şi cu o emblemă a producătorului. Fără medalii. Conţinutul lasă masiv de dorit în primul rând prin corpul subţire rău şi apoi prin aroma acră şi mălăiaţă. Atâta se poate de la Lancrăm acum… cât despre Blaga… minunat!!!

Producător: SC Romacqua Group SA Borsec, Fabrica Sebeş, Lancrăm, România

ABV: 4,9%; Ep: 9,6%

Stil: lager

Culoare: galben deschis. Carbonaţie medie, spuma generoasă la început şi formată din perle mari, dispare rapid.

Aroma: malţ cu ceva boabe nemalţificabile (porumb sau mălai). Acru. Corp diluat, apos, amărui cu nuanţe mălăieţe. Finish de slabă intensitate, de-a dreptul acru. Oribil!

Lager. Pale yellow. Medium carbonation. Fast vanishing head. No lace on the glass. Malty aroma with some corn or maize, sour. Thin body, watery with hints of maize. Low intensity finish, sour. Horrible!

11 gânduri despre „Romania: Dorfer

  1. costa 5lei si 80 de bani de unde o cumpar eu, are 2,5 L are alcool 4,9 si e si buna. ii berea sfanta asta!!!
    Ps un deorfersit adevarat:))

  2. Gusturi si gusturi. Mie imi place. Pacat ca la noi nu se gaseste decat la badog de 0,5. L-as lua si in sticle mai mari.

  3. Salut! Stii cumva unde se poate gasi bere Dorfer la sticla de sticla de 0.5, din aceea cu capac metalic? Am o colectie de capace de bere si nu am reusit sa gasesc Dorfer la sticla nicaieri. Am vazut numai la PET si cutie..

    Thanks!
    Dan

  4. este o bere destul de buna… de buget…are si plusuri pe care nimeni nu le-a enuntat si anume acidul care se pastreaza bine chiar daca sticla se goleste si ramane pentru a doua zi (ma refer la sticla de 2.5 l.)

Lasă un comentariu